PRZEPISY
Tagliatelle z grzybami
Tagliatelle w kremowym sosie z leśnych grzybów (np. borowików, podgrzybków) z dodatkiem czosnku, cebuli i śmietany. Idealne danie na jesień, które łączy głęboki smak grzybów z delikatnością sosu.
Penne z kurczakiem i brokułami
Pene z kawałkami kurczaka, brokułami i lekkim sosem śmietanowym lub czosnkowym. Pożywne i delikatne danie.
Tagliatelle z pesto
Tagliatelle podawane z aromatycznym sosem pesto z bazylii, czosnku, oliwy, orzeszków piniowych i parmezanu. Klasyczne połączenie ziół i świeżych smaków.
Penne Arrabbiata
Pikantne danie z makaronem penne w ostrym sosie pomidorowym z czosnkiem, oliwą i papryczkami chili. Intensywny i wyrazisty smak.
Spaghetti Carbonara
Klasyczne włoskie danie z makaronem spaghetti, boczkiem, jajkami, parmezanem i pieprzem. Kremowy sos powstaje z jajek i sera, który otacza gorący makaron.